با ما در تماس باشید

02142881100
09129612615
09905700698

آشنایی با رشته ترمیمی

آشنایی با رشته ترمیمی

درابتدا می‌خواهم به طور خلاصه در رابطه با مهارتهایی که بعداز 3 سال در رشته‌ی ترمیمی در کار کلینیکیتان بدست می‌آورید، برایتان چند مورد را بیان کنم. نهایتاً یک سری مهارت‌ها در کار زیبایی بدست می‌آورید. از جمله انواع ونیر کامپوزیت، لمینیت، بستن فاصله بین دندان‌ها. لینک‌ها، اینترنال و اکسترنال.

یک سری مهارت در رابطه با مواد دندانی بدست می‌اورید. اینکه چه موادی با چه موادی استفاده بشوند، در چه جایگاهی، در چه کیسی؟ اینکه بتوانید در واقع تبلیغات کمپانی‌های مختلف در رابطه با حاشیه کامپوزیت داشته باشید، تحلیلش کنید ، قبول کنید و یا رد کنید. و در واقع استفاده درست‌تری از مواد در جایگاه خودش داشته باشید. یک سری مهارت دیگر در رابطه با بازسازی دندان‌های به شدت تخریب شده بدست می اورید. که این مهارت می‌تواند شامل چند مورد باشد، شامل بیلدابهای آمالگام‌های کامپوزیتی باشد، می‌تواند رفتن به سراغ پوستها و روکش‌ها باشد. مثلاً فایبر پست و یا پست‌های ریختگی. روکش‌های PFM یا زیرکونیا، یا اصلاً اینل و آنله کار کنید. یا این که در نهایت بروید سراغ روکش‌های ایمپلنت.

یک سری مهارت هم در استفاده از الکتروسرجری در کیس‌های خاص خودش بدست می‌آید. و در نهایت این که شما در ترمیمی بعد از 3 سال کانسپت متفاوتی نسبت به بازسازی دندان  شاید نسبت به تخصص‌های دیگر در ذهنتان ایجاد می‌شود. کانسپت شما در ترمیمی اینطوری است که آنچه که از ساختار دندان باقی مانده را سعی می‌کنیم نگه‌داریم و با موادی مشابه با آنچه که خواص فیزیکی دندان دارد، ترمیم می‌کنیم. شاید این بیشتر به گوشتان خورده باشد و ملموس باشد این کانسپت در روش‌های بایامیتیتیک یا ME ، که روش‌های بایا میتیتیک با روش‌های خاص با مواد خاص در کیس‌های خاص انجام می‌شود. برای این که بخواهم خیلی کلی بگویم در رابطه با پوسیدگی‌هایی است که زیر مارکینگ لثه هست و شاید در خیلی گذشته ما اینها را به سمت CL می‌بردیم. ولی خب امروزه با این روش‌ها البته در موارد خاصی اینها را می‌توانیم بازسازی و ترمیم کنیم. بدون اینکه بخواهیم از آنچه که برای ما خیلی ارزشمند است، از استخوان بیمار برداریم. این یک خلاصه‌ای بود از مهارت‌های کلی که شما بعد 3 سال تحصیل بدست می‌آورید.

یک صحبت کوچکی هم می‌خواهم در رابطه با روحیه‌ی فردی که می‌خواهد وارد این تخص بشود داشته باشم. ببینید ترمیمی رشته‌ی ترکیبی از  علم و هنر است. یعنی شما چون می‌خواهید وارد بازسازی یک چیزی تخریب شده یا زیبایی بشوید، باید هنر دست داشته باشید. در کنار آن داده‌ها، اطلاعات و علم و تکنیک‌هایی که به صورت تئوریک از طریق شنیدن تجربیات دیگران بدست می‌آورید. یک هنر دست هم می‌خواهد. و مسلماً وقتی پای هنر به میان می‌آید، خلاقیت چه در کارهای زیبایی، چه در ترمیم دندانی که شاید در ذهن شما کانسپت مشخصی ندارد. شاید با خلاقیت خاصی با مواد خاصی بتوانید آن را حفظ کنید و نگهدارید. در کنار اینها چون شما مواد دندانی هم یادمی‌گیرید، طبیعتاً علاقه به شیمی و مواد دندانی و ترکیب و واکنش و … باید در شما باشد که این درس برای شما شیرین‌تر و قابل فهم‌تر بشود و بهتر بتوانید از آن استفاده کنید. و در نهایت صبر و حوصله‌ی زیادی می خواهد چون کاری نیست که شما بخواهید در نیم ساعت ، یا یک ساعت انجام بدهید. ممکن است بیلدآپ شما تا 2 ساعت طول بکشد. یا به طبع کارهای زیباییتان یا کارهای کامپوزیت اگر فول کار کنید ممکن است که 5 تا 6 ساعت زمان ببرد. بنابراین باید این روحیه و توان را داشته باشید که 5 یا 6 ساعت مداوم کار کنید. و در واقع اگر که بیمارتان از رنگ دندان در کار زیبایی راضی نبود یا به هر حال خواسته‌ی دیگری داشت یک صبر و حوصله‌ای داشته باشید که بتوانید آن چیزی که او می‌خواهد را در حد توانتان برایش ایجاد بکنید. این کلیاتی بود از مهارت‌هایی که بدست می‌آورید، و روحیاتی که برای تحصیل در این رشته خوب است که داشته باشید.

من در نهایت برای همه‌ی شما در هر مسیری که انتخاب می‌کنید از صمیم قلبم آرزوی موفقیت می‌کنم.

در ادامه نظر یکی دیگر از رزیدنت‌های ترمیمی را جویا شدیم:

من مهسا قناعت هستم

رزیدنت ترمیمی سال یک دانشگاه آزاد تهران امروز می‌خواستم راجع به رفرنس‌های ترمیمی در امتحان بورد، بازار کاری ، دروس ضریب‌دار و انتخاب دانشگاه و یک مقداری راجع به درآمد با شما صحبت کنم. رفرنس‌های ترمیمی 7 تا است. که کلاً رشته‌ی ترمیمی در همه‌ی دانشگاه‌ها به طور تخصصی در 3 سال برگزار می‌شود. کتاب‌های رفرنس، شامل 12 فصل از گلدشتاین که اصول زیبایی را مطرح می‌کند. 5 فصل از دافستون که مربوط به مباح اکلوژن، 9 فصل از کتاب میش در مورد روکش‌های ایمپلنت، کل کتاب سامیت، کل فصول کتاب کریت که راجع به مواد دندانی است. کلیه فصل‌های کتاب آرت که آن مقدار یدر دوره‌ی عمومی آشنا شدید. 9 فصل از کتاب شلنبر که جزء کتاب‌های ورودی رزیدنتی است، و مقالات اوپریتی و دنتال رئال ژورنال 2 سال اخیر که امتحان بورد دادیم.

در طول تحصیل رشته‌ی ترمیمی، باید مقاله خوانی زیاد باشد، یک سری همپوشانی بین کتاب‌های متفاوت، ویک سری تضادها بین کتاب‌ها هست که اینها یک مقدرا درس خواندن را سخت می‌کند. حجم مطالب حفظی در رشته‌ی ترمیمی بسیار بالاست که مطالعه را کمی سخت می‌کند.

درباره‌ی بازار کاری همه‌ی دندانپزشکان خدارا شکر درآمد خوبی دارند، و بنابه این که چند شیفت کار می‌کنند و روزهای زیادی کار می‌کنند یا نه، درآمدها متفاوت است و کلاً تخصص ترمیم چون کلاً کار بیسیکی است، با همه‌ی رشته‌ها در ارتباط است مثل اندو ، پریو، کودکان و ترمیمی‌های کودکان، و سایر موارد. به همین دلیل زمان زیادی برای مریض جمع کردن نمی‌خواهد. خیلی از مریض‌ها هم علاقه دارند که متخصص کارشان را انجام بدهد. پس بدانید که در این رشته همیشه مریض خودتان را دارید، با لابراتوار کمتر از رشته پروتز در ارتباط هستید، چلنج‌ها و کامپلیکیشن و استرس کاری کمی دارد این رشته در زمانی که زمان کاریش است. و از نظر درآمدی اگر کار پوشش ها و ایمپلنت و زیبایی را انجام بدهید، که درآمد خیلی خیلی بالایی هم خواهید داشت.

یک توضیحی می‌خواستم راجع به دانشگاه انتخابی بدهم. کلاً دانشگاه‌هایی که طرح ندارند، دانشگاه آزاد تهران و یکی دانشگاه آزاد خوراسگان و یکی دانشگاه شاهد آزاد امسال ورودی برای رشته‌ی ترمیمی نگرفت. و در واقع همین دوتا دانشگاه هست و این یک مزیت خیلی بزرگی است که یک دانشگاهی طرح نداشته باشد. چون شما سه سال از عمرتان را خرید و نسبت به همکاران متخصصی که در دانشگاه‌های دیگر درس خوانده‌اند از نظر زمانی خیلی جلوتر قرار می‌گیرید. برای مطالعه‌ی ورود به رزیدنتی ترمیمی به سری دروس وجود دارد که بایدبه اینها دقت بکنید و اگر رشته ترمیم زیبایی را دوست دارید، رشته‌ی خود درس ترمیمی ضریب 3 دارد، درس‌های پروتز ، پریو و اندو.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *