با ما در تماس باشید

02142881100
09129612615
09905700698

آشنایی با رشته دندانپزشکی کودکان

آشنایی با رشته دندانپزشکی کودکان

بشنوید از دکتر سامان حقیقت:

رشته کودکان باید تحت درمان متخصص اعصاب و روان باشد بخاطر اینکه واقعا سر وکله زدن با بچه ها سخته ولی مزیت بزرگش به نظرم این است که تنوع خیلی بالایی دارد یعنی اینکه با تمام رشته ها لینکی، با بچه های پروتز و بچه های ارتودنسی خیلی ارتباط داریم و مزیت دیگر که دارد این است که رشته کودکان دو تا فلوشیپ دارد: فلوشیپ سِدِی شِنون- بیهوشی که خوشبختانه در ایران داریم و فلوشیپ ارتودنسی که فعلا در ایران نیست اما در خارج از کشور تدریس می شود و باز جای پیشرفت دارد.

 

 

انتخاب رشته‌ای که انجام می‌دهید بیشتر از هر چیزی باید براساس علاقه‌ی شما باید باشد. بخاطر اینکه آن مبلغی که حالا در آینده بخواهید از این رشته دربیاورید که بیشتر واقعاً بستگی به این دارد که چقدر کار کنید، سطح کاری که انجام می‌دهید در چه سطحی باشد، و حالا عامل دیگر. و برای همین مهم است که شما قرار است که شما از 30 سالگی در این رشته کارکنید تا 60 سالگی و 30 سال از زندگی شما خلاصه می‌شود در این کاری که شما انجام می‌دهید. بنابراین چیزی را انتخاب کنید که بیشتر از همه دوست دارید و با روحیات شما سازگار است.

راجع به حوزه‌ی کاری کودکان، آن چیزی که بخواهم به صورت کلی برایتان بگویم، رشته‌ی کودکان اینجوریست که شما همه‌ی کارها را دارید تقریباً انجام می‌دهید ولی در اشکل یک کمی کوچکتر. شما ترمیم کامپوزیت ، ترمیم آمالگام، دندان‌های پارت، استرکشن‌ها، همه رو انجام می‌دهید و یک کمی تنوع کار اگر برای شما اهمیت دارد، اینجا شما تنوع کار را دارید.

حالا اگر یک سایدی را بخواهم بگویم که شاید افراد نبینند از رشته‌ی کودکان، شما در رشته‌ی کودکان پلاک ارتودنسی به بچه می‌توانید تجویز بکنید. پلاک‌های متحرک نه حالا ثابت. اپستوژنز و اپستوتیفیکیشن انجام می‌شود روی دندان‌های 6. در تروماهایی که برای دندان‌های بخصوص قدامی اتفاق می‌افتد، شما آرتیسیمی قدامی انجام می دهید. کامپوزیت می‌کنید این دندان‌هارا.

علاوه بر این‌ها با توجه به پیشرفت‌هایی که اتفاق افتاده حتی ما از لیزر استفاده می‌کنیم در کودکان برای برداشتن پوسیدگی‌ها. چون خیلی اوقات از لیزر استفاده می‌شود می‌توانید از اینجکشن و بی‌حسی استفاده نکنید. یک سری درمان‌هایی برای پالپ دندان‌های شیری وجود دارد. که جدید هستند. ویژن استنیشن‌ها که می‌توانید استفاده کنید. یک سری پلاک‌های فضانگه‌داری که مثلاً برای بچه‌ها تجویز می‌کنید، برای زیبایی کودک هم هست. و این به صورت کلیاتی است که شما در رشته‌ی کودکان انجام می‌دهید و یک بخش‌هایی حالا یک کمی شاید دیده نشود. خواستم که بیشتر برای آنها تایید بکنیم.

قسمت بعدی راجع به اینکه شما بیمارستان می‌روید، به بخش کودکان که خب این را برخی رشته‌های دیگر ندارند. برای خود من جالب بود برای اولین بار که رفتم بیمارستان به هر حال شما با محیط بیمارستان در ارتباط خواهید بود، و آن نرس‌های اتاق عمل و دکتر بیهوشی و این یکی از جذابیت‌های کاری است نسبت به رشته‌هایی که ندارند. شما می‌توانید انجام دهید.

راجع به اینکه روحیه هر فردی که وارد این رشته می‌شود، باید چجوری باشد، اول از همه چیزی که برای من اهمیت دارد برای کارکردن با بچه‌ها شما یک جورایی خط اولی هستید که آدمها با دندانپزشکی مواجه می‌شوند. و این تصویری که در ذهن کودک ایجاد می‌کنیم، تغییری که می‌توانید در آینده در رفتار بدهیم. که دچار پیچستی نشود و حالا موارد دیگر. که به نظر من خیلی قشنگ است، و از طرفی این که اگر دید پیشگیرانه داشته باشید نصبت به دندانپزشکی شما در این قسمت هم خیلی پیشگام خواهید بود نسبت به رشته‌های دیگر.

علاوه بر این فردی که می‌آید در این رشته، قطعاً باید آدم پر صبر و حوصله‌ای باشد مهربان باشد و خیلی اوقات هم هست که شما باید روحیه‌ی کودکانه در خودتان داشته باشید، بخواهم یک مورد منفی هم در این قسمت ذکر بکنم، این که واقعاً اینطوری هست، استهلاک در رشته‌ی کودکان زیاد است. شما ممکن است در طول یک روز 10 تا بیمار ببینید که از این 10 تا بیمار 9 تا همکار باشد و یکی غیرهمکار. همان یک نفر غیرهمکار واقعاً کافیه برای کل روزتان. خیلی انرژی آدم را می‌گیرد.

حالا در این قسمت که روحیه هر فرد باید چطور باشد، تمام می‌شود و می‌رویم سراغ رفرنس‌هایی که باید بخوانید. 5 تا رفرنس هست برای کودکان. 2 تا رفرنس اصلی مکدونالد و پینکهام است. که کل این کتاب‌ها را باید بخوانید که تقریباً حجم زیادی است. بعداز آن یک کتاب اندریاسن است که این برای تروماها هستند. آنها هم دوتا کتاب حجیم هستند و یک کتاب گارسیا را داریم که همین کتابی است که بیشتر روی پیشگیری متمرکز است. و در نهایت هم کتاب پروفیت ارتودنسی که بعضی از رفرنس بهرمان است که برای ارتودنسی مطالعه می‌کنید.

راجع به بازار من حالا همینطوری که این سری از اساتید و رزیدنت‌ها پرسیدم ببینید این که قطعاً کجا کار می‌کنید و چند روز در هفته قرار است که کار کنید، همه اینها تاثیر دارد و این که آنجایی که کار می‌کنید چقدر بیمار داشته باشد، ولی بین مینیمم از 150 میلیون در ماه می‌توانید درآمد را در نظر داشته باشید و دیگر نمی‌شود سقف دقیقی را برایش گفت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *